Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op donderdag 14 september 2017

Volg ons

4 Tips, van verouderde IT naar de Cloud. Ben jij er al klaar voor?

3 minuten, 8 seconden leestijd 4 Tips, van verouderde IT naar de Cloud. Ben jij er al klaar voor?

Als het 2020 is, verwacht IDC dat meer dan 60 procent van alle IT uitgaven wordt gedaan aan Cloud gebaseerde services. Met die gedachten is het duidelijk dat het netwerk van morgen vooral cloud gebaseerd zal zijn. Hoe ga jij ervoor zorgen om niet achter te blijven?

Zoals met alle IT dingen, zal het een geleidelijke evolutie zijn. Tijdens deze blog worden er vier tips gegeven, hoe je de verouderde IT infrastructuur en applicaties geleidelijk en effectief naar de Cloud kan migreren. Door deze tips te volgen, kun je bedrijfsdoelstellingen verder verwezenlijken door optimaal gebruik te maken van de meebewegende Cloud en bijna constante upgrades naar de nieuwste technologie.

1. Inventariseer in je infrastructuur

Een goede eerste stap is het inventariseren van je huidige IT infrastructuur om te bepalen welke elementen snel uitgefaseerd kunnen worden en of er een betaalbare Cloud gebaseerde oplossing voor is. Begin met het accepteren van een "cloud-first" mentaliteit bij het vervangen van een stuk infrastructuur, waarin je een Cloud aanbod vervangt wanneer het rendabel is, zal je geleidelijk tot een volledige cloud omgeving brengen, of in ieder geval zo dichtbij als je organisatie het toelaat.

Mocht je voor de inventarisatie hulp nodig hebben, kan je altijd contact opnemen met ons. Wij doen immers altijd kosteloos een inventarisatie check. www.inuvola.nl

2. Beheer het netwerk

Als je de infrastructuur en applicaties naar de Cloud brengt, moet je er zeker van zijn dat de eindgebruiker geen performance problemen krijgt bij het gebruiken hiervan. Bedenk dan ook goed wat de gevolgen kunnen zijn als deze stap wordt gezet. Maak dan ook eerst een inventarisatie wat er wordt gebruikt en wat de gevraagde minimale eisen zijn.

3. Bedenk een beveiligingsplan

Als je al je data en applicaties naar de cloud verplaatst betekent het niet, dat je geen zorgen meer hoeft te maken over de veiligheid. Je moet de partij(en) waar jij je infrastructuur in de cloud brengt goed vragen naar de veiligheid, hoe zorgen zij ervoor dat jouw data niet verloren gaat bij een calamiteit, hoe is de omgeving beveiligd tegen hackers en hoe gaan ze om met change management en meer. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van hun policy om te kunnen bepalen of dit bij jouw organisatie past. Misschien is het ook belangrijk dat je een effectief identiteits- en toegangsbeheer plan hebt dat ervoor zorgt dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang kunnen krijgen op je cloud omgeving. Om dit zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken kun je gebruik maken van single sign-on. Hiermee voorkom je dat er wachtwoorden worden vergeten en er hoeft niet meer afzonderlijk ingevuld te worden op elke cloud service waardoor er ook nog een efficiënter gewerkt kan worden.

4. Bereid je voor op cultuurverandering

Naarmate meer diensten naar de cloud gaan, kan het zo zijn dat IT medewerkers verschillende soorten vaardigheden en kennis nodig hebben om de nieuwe omgeving effectief te beheren. Dit is waarschijnlijk een cultuurverschuiving in veel organisaties, waarvan je het goed doet om vooraf IT medewerkers voor te bereiden.

Het is de menselijke natuur om de verandering in een onbekende methode of aanpak te weerstaan. Daarom moeten bedrijven die zich verplaatsen, zich niet alleen op fysieke en virtuele technologie focussen, maar ook op psychologisch niveau.

Er is dan ook training nodig om de nieuwe aanpak in goede banen te leiden. In sommige gevallen is het zelfs nodig om medewerker te vervangen voor iemand met nieuwe skills. Pas wel op om bepaalde kennis niet te verliezen. Waar mogelijk moeten organisaties alles in het werk stellen om werknemers te behouden die begrijpen hoe het bedrijf functioneert.

Het is duidelijk dat de Cloud een steeds belangrijkere rol zal spelen in elk bedrijf de aankomende jaren. Door deze tips te volgen, zal de Cloud overgang meer naadloos en succesvol worden.

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Google

Google Workspace

Zoek je het nieuwe werken anno nu? Je wenst overal en altijd te kunnen werken om jouw productiviteit te verhogen en te versimpelen?

Lees meer!
Okta

Okta

Geeft je het overzicht van alle applicaties in het bedrijf, maakt het inloggen makkelijker en zorgt voor meer controle en veiligheid.

Lees meer!
Backup en archivering

Backup en Archivering

Je hoeft je geen zorgen meer te maken als er perongeluk data wordt verwijderd, je kunt dit op elk gewenst moment terug halen en je hebt zelfs onbeperkte opslag!

Lees meer!
Hardware

Hardware

Wil jij ook kunnen werken op een apparaat dat nooit langzaam wordt? Kijk dan snel verder naar ons diverse aanbod in Chrome apparaten.

Lees meer!