Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op vrijdag 30 november 2018

Volg ons

Wij behoren tot de eerste gecertificeerde Chrome OS Administrators!

3 minuten, 18 seconden leestijd Wij behoren tot de eerste gecertificeerde Chrome OS Administrators!

Wat is het?

Een Chrome OS Administrator, ofwel beheerder configureert en beheert alle aspecten van een Chrome-vloot (meerdere Chrome apparaten). Dit omvat het beheer van gebruikers, organisatie-eenheden, groepen en toegang tot services. De Chrome OS Beheerder beheert ook de beveiliging van een domein en de netwerkinstellingen. De Google Chrome OS beheerder heeft aangetoond dat hij:

  • Gebruikers maken, verwijderen en beheren voor een domein

  • Organisatie-eenheden maken en beheren

  • Chrome-beleid configureren

  • Chrome-apparaten beheren met apparaatbeheer

  • Configureer en beheer beveiligings- en privacyinstellingen

Wat kan je ermee?

Wat kan je ermee

Met Chrome Enterprise, voorheen Chrome Device Management, is het mogelijk om op verschillende manieren controle te krijgen over Chrome-apparaten. Zoals een Chromebook, Chromebox, Chromebit, Chromebase, Chrometab. Daarnaast geeft het ook inzicht wat er precies gebeurt, zowel binnen als buiten de organisatie. Er zijn maarliefst meer dan 300 configuratie opties, waarmee een Chrome-apparaat te beheren is.

Je kunt bijvoorbeeld applicaties en extensies toestaan of blokkeren en applicaties en extensies vooraf installeren op de Chrome-apparaten van gebruikers in je domein.

Het beleid is van toepassing op iedereen die het apparaat gebruikt, zelfs als de gebruiker zich in de gastmodus bevindt of inlogt met een Google-account van buiten je organisatie. Configureer wifi-instellingen voor alle Chrome-apparaten die zijn ingeschreven in je domein of voor ingelogde gebruikers van specifieke suborganisaties binnen je domein. Op deze manier kan een gebruiker makkelijk en snel te werk gaan, zonder eerst de inloggegevens te achterhalen of in te voeren om verbinding te krijgen met het wifi-netwerk. Dit kan ideaal zijn als een medewerker op meerdere locaties werkt, waar weer een ander netwerk aanwezig is.

Ook niet onbelangrijk, je kunt alle Chrome-apparaten in je domein bekijken, waarbij je de informatie zoals serienummers, status, informatie over laatste gebruik, gebruikersnaam en locatie inzien. Zo kan je effectief omgaan met de hardware binnen de organisatie. Als er bijvoorbeeld een Chrome-apparaat bijna of helemaal niet wordt gebruikt, kan dit eventueel ergens anders ingezet worden.

Het is zelfs mogelijk om een Chrome-apparaat een stukje van de huisstijl mee te geven van de organisatie. Denk hierbij aan een achtergrond op het bureaublad, wat vast gezet kan worden of stel alvast een avatar in voor de gebruiker.

Deze instellingen staan uiteraard niet automatisch aan. Net zoals een hoop andere instellingen. Op deze manier kun je zelf als organisatie bepalen waar je wel of niet meer controle over wilt krijgen.

Wat doe je nu als er een apparaat is gestolen of hij is verloren?

Apparaat blokkeren

Met Google Chrome Device Management kan je op afstand de locatie achterhalen, blokkeren of zelfs alle gegevens wissen, waardoor het Chrome-apparaat onklaar gemaakt kan worden. Allemaal op afstand.

Dit alles gebeurt vanuit één management paneel, alle configuratie opties. Zo kan er gecontroleerd gebruik gemaakt worden van alle Chrome-apparaten, waardoor de kans wordt verkleind dat er bijvoorbeeld bedrijfsgevoelige informatie op straat komt te liggen. Bedenk daarbij dat je de instellingen één keer hoeft in te (laten) stellen en dit vervolgens automatisch wordt gepusht naar alle Chrome-apparaten binnen het domein. Dit versnelt en versimpelt ook de uitrol van nieuwe Chrome-apparaten. Je hoeft niet meer fysiek, van alles te installeren en te configureren.

Wat je moet doen is het Chrome-apparaat koppelen aan het domein. Vervolgens kan het Chrome-apparaat uitgegeven worden aan de medewerker die het gaat gebruiken. De medewerker logt in met zijn account en alle instellingen worden vanzelf geladen, van instelling, afbeelding tot applicaties. De uitrol van hardware wordt dan ook een heel stuk makkelijker en sneller.

Digital Signage

Apparaat blokkeren

Met de Chrome Enterprise licenties kan je ook een Chrome apparaat omtoveren tot een apparaat dat te gebruiken is voor digital signage. Als je dit doet kan je op een scherm reclame uitingen presenteren of bij de receptie een welkomst boodschap vertonen. Dit is een erg makkelijke en een stuk goedkopere manier om digital signage toe te passen dan met andere producten. Dit komt, omdat Google de benodigde applicatie gratis aanbiedt waar andere bedrijven weer een hoop geld voor vragen.

Wil jij hier meer over weten, hoe dit in de praktijk werkt? Dan horen wij dat graag!

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Google

Google Workspace

Zoek je het nieuwe werken anno nu? Je wenst overal en altijd te kunnen werken om jouw productiviteit te verhogen en te versimpelen?

Lees meer!
Okta

Okta

Geeft je het overzicht van alle applicaties in het bedrijf, maakt het inloggen makkelijker en zorgt voor meer controle en veiligheid.

Lees meer!
Backup en archivering

Backup en Archivering

Je hoeft je geen zorgen meer te maken als er perongeluk data wordt verwijderd, je kunt dit op elk gewenst moment terug halen en je hebt zelfs onbeperkte opslag!

Lees meer!
Hardware

Hardware

Wil jij ook kunnen werken op een apparaat dat nooit langzaam wordt? Kijk dan snel verder naar ons diverse aanbod in Chrome apparaten.

Lees meer!