Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op donderdag 24 augustus 2017

Volg ons

Hoe ‘machine learning’ in G Suite mensen productiever laat werken

2 minuten, 26 seconden leestijd Hoe ‘machine learning’ in G Suite mensen productiever laat werken

Het kost tijd!

Email management, documenten opmaken, creëren van financiële rapporten. Dit zijn maar een paar tijdvreters die jouw productiviteit beïnvloeden tijdens werk. Bij Google noemen ze dit "overhead", tijd dat je besteed aan taken, die niet direct leiden tot creatief bezig zijn en dat gebeurt vaak!

Uit een onderzoek van Google in 2015 is het volgende naar voren gekomen, een medewerker besteed gemiddeld 5 procent van zijn/haar tijd aan zijn volgende grote idee. De rest van de tijd wordt opgeslokt door opmaak van documenten, tracking, analyses en andere taken. Dit is waar machine learning kan helpen.

Machine learning algoritmes, bekijken en bestuderen voorbeelden. Ze doen voorspellingen op basis van vergaarde data. In G Suite, machine learning modules maken jouw werkdag meer efficiënt door standaard taken over te nemen, zoals meetings plannen, of het voorspellen van informatie dat je misschien nodig hebt en tonen dit aan jou. Denk aan het voorstellen van Docs.

We besteden veel tijd op werk aan het volgende; Werktijd verdeling Bron: Google Data, April 2015

Het wegwerken van spam in Gmail door het gebruik van machine learning

In Gmail werd één van de de eerste machine learning technieken getest. Historisch gezien, Gmail gebruikte een regelgebaseerd systeem, welke het anti-spam team van Google nieuwe regels creëerde om de individuele spam patronen aan elkaar te linken. Na een lange periode waarin dit proces werd gebruikt, heeft er nu een verbetering plaatsgevonden van spam detectie, waar nu tot 99 procent wordt gedetecteerd.

Wat er nu gebeurd met het nieuwe systeem ofwel TensorFlow genoemd, is dat het voorspelt welke mails hoogst waarschijnlijk spam zijn. Machine learning vindt patronen dan ook veel sneller en kan zich daarop aanpassen, wat voorheen lang duurde door handmatig aangestuurde systemen. Dit is dan ook de reden waarom 1 biljoen Gmail gebruikers, spam vermijden in hun account.

Machine learning in je favoriete G Suite apps

G Suite's doel is om teams beter te helpen met intelligente apps, het maakt ook niet uit waar ter wereld dat is. De kans is ook groot dat je zelf al in aanraking bent gekomen met machine learning, omdat dit is geïntegreerd in je dagelijkse werkzaamheden tijdens werk.

Slim reageren, voorbeeld, machine learning creëert drie normale antwoorden op een e-mail. Zodat wanneer je onderweg bent of even weinig tijd hebt je in een snelle manier je inbox kan legen. Laat slim reageren het voor je doen.

Slim reageren

Ontdek in Google- docs, slides and sheets hoe machine learning standaard taken laat verdwijnen, zoals het opsporen van documenten of informatie op het web, het opnieuw indelen van presentaties of beter berekeningen in spreadsheets van Google.

Google Docs, Sheet en Slides

Snel toegang tot Drive voorspelt en geeft suggesties voor documenten die je misschien nodig hebt binnen Drive. Het gebruik van machine intelligentie, snel toegang, kan voorspellen welke bestanden je vaak met iemand deelt, wanneer relevante meetings voorkomen in jouw agenda of als je een bestand wilt gebruiken op een bepaald moment van de dag.

Google Drive

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Google

Google Workspace

Zoek je het nieuwe werken anno nu? Je wenst overal en altijd te kunnen werken om jouw productiviteit te verhogen en te versimpelen?

Lees meer!
Okta

Okta

Geeft je het overzicht van alle applicaties in het bedrijf, maakt het inloggen makkelijker en zorgt voor meer controle en veiligheid.

Lees meer!
Backup en archivering

Backup en Archivering

Je hoeft je geen zorgen meer te maken als er perongeluk data wordt verwijderd, je kunt dit op elk gewenst moment terug halen en je hebt zelfs onbeperkte opslag!

Lees meer!
Hardware

Hardware

Wil jij ook kunnen werken op een apparaat dat nooit langzaam wordt? Kijk dan snel verder naar ons diverse aanbod in Chrome apparaten.

Lees meer!