Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op woensdag 2 augustus 2017

Volg ons

Wifi-lek in jouw smartphone?

1 minuten, 17 seconden leestijd Wifi-lek in jouw smartphone?

Ernstige fout!

Door een ernstige fout in enkele veel gebruikte smartphones en tablets kunnen hackers volledige controle krijgen over een via wifi verbonden smartphone of tablet.

BroadPwn

De kwetsbaarheid heeft de naam “BroadPwn” gekregen en maakt gebruik van dat wifi modules in telefoons altijd op zoek zijn naar wifi netwerken, nog ver voordat je als gebruiker bijvoorbeeld een e-mail probeert te lezen of een website bezoekt. Zelfs als je niets doet, is je telefoon toch actief. Dat zoeken naar wifi netwerken wordt door hackers succesvol gebruikt om in te breken op je telefoon als die bepaalde chips of elektronica bevat met daarin de genoemde kwetsbaarheid. Hiermee wordt dan ingebroken op je toestel en je toestel wordt ook een telefoon waarmee alle andere kwetsbare telefoons in je omgeving kunnen worden gehackt.

De kwetsbaarheid zit zowel in de Samsung Galaxy en Notes als in de Apple iPhone. Beide fabrikanten hebben een update van het besturingssysteem uitgebracht om de fout te herstellen. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving blijkt de update van Samsung helaas geen oplossing voor dit probleem te bevatten. Voor Samsung gebruikers is het raadzaam om voor nu wifi per direct uit te schakelen tot er een goede update beschikbaar is.

Wat moet je doen?

Als je in het bezit bent van een iPhone (5 of hoger) update je telefoon dat zo snel mogelijk. Op iPhone update je via Instellingen > Algemeen > Software-update. Versie 10.3.3. is de versie waarin de fout is opgelost.

Samsung gebruikers raden wij aan om hun wifi uit te schakelen tot er een update beschikbaar is.

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Google

Google Workspace

Zoek je het nieuwe werken anno nu? Je wenst overal en altijd te kunnen werken om jouw productiviteit te verhogen en te versimpelen?

Lees meer!
Okta

Okta

Geeft je het overzicht van alle applicaties in het bedrijf, maakt het inloggen makkelijker en zorgt voor meer controle en veiligheid.

Lees meer!
Backup en archivering

Backup en Archivering

Je hoeft je geen zorgen meer te maken als er perongeluk data wordt verwijderd, je kunt dit op elk gewenst moment terug halen en je hebt zelfs onbeperkte opslag!

Lees meer!
Hardware

Hardware

Wil jij ook kunnen werken op een apparaat dat nooit langzaam wordt? Kijk dan snel verder naar ons diverse aanbod in Chrome apparaten.

Lees meer!