Chromebook

Wat is het?

Een chromebook is een laptop die draait op Chrome OS, een besturingssysteem dat is ontwikkeld door Google. Deze laptops zijn ontworpen om te worden gebruikt terwijl je verbonden bent met het internet. Het uitgangspunt van Google met chromebook kwam voort uit het feit dat we voornamelijk onze pc of laptop gebruiken om te internetten. Denk aan surfen, social media, mailen, filmpjes en foto’s bekijken: voor al deze handelingen gebruiken we een browser. Google heeft daarom een apparaat op de markt gebracht die hier speciaal voor ontworpen is, zonder onnodige poespas en (te) zware software. En voilà: de chromebook was geboren.

Modellen Chromebooks

Hoe is het gemaakt?

Binnen enkele seconden opgestart

Je zal je verbazen hoe snel je met een chromebook aan de slag kunt. Of je een chromebook nou voor het eerst gaat gebruiken of dat je verder gaat waar je was gebleven. Binnen enkele seconden kan je aan de slag. Hierdoor wordt het uitgeven van een laptop binnen een organisatie een stuk sneller. Er is namelijk geen installatie meer vereist. Het enige wat je moet doen is inloggen op het apparaat en ga aan de slag.

Voordelen

Altijd veilig en up-to-date

Een chromebook is ontzettend veilig, omdat bijna alles zich in de cloud afspeelt. Virussen hebben hierdoor vrijwel geen kans om zich op de laptop te nestelen. Dit komt omdat elk tabblad en app in een sandbox draait, een onafhankelijk gedeelte dat geen invloed heeft op Chrome OS zelf.

Daarnaast hoef je geen updates meer uit te voeren, dit gebeurt allemaal automatisch in de achtergrond. Je kan hierdoor ongestoord doorwerken, je hebt dus geen last meer van downtime of apparaten die niet voorzien zijn van de laatste updates. Dit komt omdat er 2 OS systemen actief zijn die elkaar afwisselen op het moment dat de laptop weer wordt gebruikt. Hierdoor kan er op de achtergrond een update uitgevoerd worden op 1 van de 2 OS systemen zonder dat jij daar last van hebt. Zodra je op een later moment je chromebook weer opnieuw opstart zal hij automatisch de geupdate versie starten.

Ook niet geheel onbelangrijk, ze worden nooit langzaam!

Beheer

Beheer

Het kunnen beheren van chromebooks in een organisatie wordt ook wel erg makkelijk gemaakt met 1 portal. Via deze weg kan je een bepaald beleid afdwingen, voor de hele organisatie, een afdeling of één specifieke chromebook.

Denk aan mogelijkheden om je data beter te beveiligen, zoals MFA, niets lokaal kunnen opslaan, alleen USB kunnen lezen en zo zijn er nog tal van mogelijkheden. Waar je ook aan kan denken is het bepalen of er applicaties op een apparaat moeten staan of dat de gebruiker de keuze krijgt uit jouw samengestelde play store. En als je ook nog de look en feel van jouw bedrijf wilt meegeven, bepaal je gewoon de achtergrond, of zelfs het pictogram tijdens het inloggen.

Om dit te kunnen is er wel een “chrome enterprise” licentie nodig per apparaat. Gelukkig zijn dit de kosten niet, net zoals de Google Workspace licenties.

40 Chromebook tips voor maximale productiviteit

Prijs

Dit begint al bij €150,- excl. BTW.

Er zijn verschillende leveranciers die Chromebooks produceren met allerlei verschillende specificaties. Denk aan de touchscreen, aantal inch, soort processor, is hij flipbaar en zo zijn er tal van verschillen. Uiteraard heeft dit allemaal invloed op de prijs.

Wil je een chromebook met wat opties, zoals touchscreen, flipbaar en een prima processor, dan moet je denken aan ongeveer €400,- excl. BTW.

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Google

Google Workspace

Zoek je het nieuwe werken anno nu? Je wenst overal en altijd te kunnen werken om jouw productiviteit te verhogen en te versimpelen?

Lees meer!
Okta

Okta

Geeft je het overzicht van alle applicaties in het bedrijf, maakt het inloggen makkelijker en zorgt voor meer controle en veiligheid.

Lees meer!
Backup en archivering

Backup en Archivering

Je hoeft je geen zorgen meer te maken als er perongeluk data wordt verwijderd, je kunt dit op elk gewenst moment terug halen en je hebt zelfs onbeperkte opslag!

Lees meer!
Hardware

Hardware

Wil jij ook kunnen werken op een apparaat dat nooit langzaam wordt? Kijk dan snel verder naar ons diverse aanbod in Chrome apparaten.

Lees meer!