Wat is Okta?

Voordelen

Identity and Access Management

Tegenwoordig heb je allemaal verschillende applicaties waar je moet inloggen. Al deze gegevens moet je onthouden, wat er weer toe leidt dat veel mensen makkelijke wachtwoorden verzinnen en overal dezelfde voor gebruiken.

Met Okta IAM (Identity Access Management) kan je een goed inzicht krijgen in alle applicaties die worden gebruikt waardoor het managen weer een stuk makkelijker wordt. Je hebt dan ook een centrale beveiliging.

Er is al een standaard database beschikbaar met duizenden app's die je kunt koppelen aan Okta. Staat jouw applicatie er toch niet tussen is dit nog geen probleem, je kunt namelijk elke applicatie koppelen aan Okta, of dit nou webbased of on-premise is.

Hoe is het gemaakt?

Single Sign-On

Met Okta SSO één keer inloggen en je kunt bij al jouw applicaties, zonder nogmaals te hoeven inloggen bij elke applicatie. Hierdoor hoef je ook niet meer al deze wachtwoorden te onthouden. Je kunt zelfs zover gaan dat medewerkers helemaal geen wachtwoorden meer hoeven te weten van de verschillende applicaties. Als er dan een medewerker weggaat bij de organisatie hoef je alleen maar het account van Okta dicht te zetten en de gebruiker kan nergens meer bij.

Voordelen

Multi-Factor Authentication

Ofwel, MFA. Om het inloggen nog veiliger te maken kan je bij Okta gebruik maken van Adaptive Multi-Factor Authentication. Dit houdt in dat je met een extra factor moet inloggen. Denk hierbij aan een push bericht naar je mobiel die je moet accepteren d.m.v. op de accept button te kllikken of door je vingerafdruk te gebruiken. Uiteraard kan je ook nog kiezen om een code toegestuurd te krijgen die je vervolgens weer moet invoeren tijdens het inloggen.

Op deze manier zijn je bedrijfsgegevens nog steeds veilig ook als je wachtwoord wordt gestolen.

Provisioning

Life Cycle Management

Je maakt het jezelf helemaal makkelijk als je gebruik maakt van provioning. In Okta maak je een gebruiker aan en vervolgens worden er automatisch accounts aangemaakt in de verschillende applicaties die gebruikt worden door de organisatie. Hierbij worden direct de juiste rechten meegegeven. Daarnaast werkt dit uiteraard ook met het verwijderen van een gebruiker in Okta. Je bespaart hier dan ook een hoop tijd mee en krijgt er ook nog eens een mooi overzicht bij.

Wat kost Identity and Access Management?

Het geeft je een overzicht van de verschillende opties en wat je ervoor terug krijgt. Daarnaast zijn wij altijd bereid om kosteloos een proof of concept uit te rollen op locatie, zodat je kunt ervaren hoe Okta werkt. Met Okta kan je verschillende onderdelen combineren, je hoeft dan ook niet een volledig pakket te kiezen waar je de helft misschien niet van gebruikt.

Overzicht kosten

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Google

Google Workspace

Zoek je het nieuwe werken anno nu? Je wenst overal en altijd te kunnen werken om jouw productiviteit te verhogen en te versimpelen?

Lees meer!
Okta

Okta

Geeft je het overzicht van alle applicaties in het bedrijf, maakt het inloggen makkelijker en zorgt voor meer controle en veiligheid.

Lees meer!
Backup en archivering

Backup en Archivering

Je hoeft je geen zorgen meer te maken als er perongeluk data wordt verwijderd, je kunt dit op elk gewenst moment terug halen en je hebt zelfs onbeperkte opslag!

Lees meer!
Hardware

Hardware

Wil jij ook kunnen werken op een apparaat dat nooit langzaam wordt? Kijk dan snel verder naar ons diverse aanbod in Chrome apparaten.

Lees meer!